Helft kookduo Two Fat Ladies overleden

Clarissa Dickson Wright maakte in de jaren ’90 deel uit van het fameuze duo Two Fat Ladies, dat rondreed op een motor met zijspan en recepten maakte waar het vet vanaf droop.

Clarissa (links op de foto) werd pas op latere leeftijd een televisiester maar had toen al een heel leven achter zich. Ze erfde een fortuin van haar ouders en werd op 21-jarige leeftijd de jongste advocaat van het land. Het ging de verkeerde kant op toen ze door de dood van haar ouders depressief werd en aan het drinken sloeg. In 1983 was het leven van Clarissa zo'n bende dat ze geen dak meer boven haar hoofd had en bij vrienden sliep.

Jennifer Paterson

Clarissa kwam er weer bovenop dankzij haar kookunsten. Toen ze in een kookboekenwinkel in Edinburgh werkte, werd ze benaderd door een televisieproducent die haar wilde koppelen aan Jennifer Paterson. De twee kenden elkaar nauwelijks, maar de chemie was er meteen. Two Fat Ladies verscheen voor het eerst op televisie in 1996, de culinaire serie was in Nederland bij RTL te zien.

Rock 'n' roll

Daarin reden de Two Fat Ladies hartstikke rock 'n' roll en heel weinig glamoureus heel Engeland door op zoek naar lekker eten. Jennifer stuurde met een sigaretje in haar mondhoek, Clarissa zat in de zijspan. De serie stopte drie jaar later toen Jennifer op 71-jarige leeftijd overleed aan longkanker. In 2011 schreef Clarissa het bekroonde boek A History of English Food, en in 1998 werd ze de eerste vrouwelijk rector van de Universiteit van Aberdeen.

Reageren