Help, mijn man is klusser!

Klusjesman Ronald Auerbach van ‘Help, mijn man is klusser!’ heeft al veel bouwprojecten tot een goed einde gebracht, maar vanavond wacht hem een zware kluif.

IHelp, mijn man is klusser! bezoeken John Williams en zijn drie klusjesmannen wanhopige partners van doe-het-zelvers. Zij leven vaak al maanden- of jarenlang in een bouwval en hun partner weigert steevast de klus af te maken.

Reddingsoperatie
John organiseert wekelijks met het klusteam een heuse reddingsoperatie om de dramatische gevolgen te herstellen. De vaklui van Help, mijn man is klusser zijn dus wel wat gewend. Maar volgens Ronald Auerbach is deze aflevering echt ‘anders dan anders’.

Schimmel
„Ik heb in al die jaren al heel wat gezien, maar zoals vanavond heb ik het nog niet vaak meegemaakt”, onthult de klusjesman, die met zijn collega’s afreist naar het Brabantse Oisterwijk om Marijke uit de brand te helpen. Haar man Jeroen is al vier jaar bezig de badkamer te verbouwen. Marijke verfrist zich noodgedwongen in een tijdelijke douche in de bijkeuken, waar de schimmel op de muren staat. Ze heeft zelfs een schimmel-infectie overgehouden aan de ongezonde ruimte...

Bouwstop
„Haar man was alleen maar aan het slopen, maar kon nog geen kraan afstoppen. Alles moest gaan zoals hij in zijn hoofd had. Toen dat niet gebeurde, kondigde hij een bouwstop af”, zegt Ronald. „Negen van de tien keer zijn het in ons programma zulke eigenwijze mannen die alles zelf willen doen en helemaal niets uit handen geven”, vertelt Ronald.

Planning
„Ze zijn overmoedig en denken niet goed na voordat ze beginnen. Ook onderschatten ze vaak de klus.” Hij onderstreept het belang van een planning. „Het is erg belangrijk samen te overleggen en iets op papier te zetten. Een aannemer maakt ook een bouwplan voordat hij begint.”

Ruzie 
Vrouwen die het zat zijn om in een bouwput te leven, adviseert Ronald om toch vooral hun man achter de broek aan te zitten. Desnoods met ruzie. „Blijf erover praten. Beter één avond ruzie dan jaren leven in een bouwval.” Wanneer de man écht niet wil luisteren, rest er volgens Ronald nog maar één oplossing. „Wanneer je echt alles hebt geprobeerd en hij nog niet toegeeft, moet je hulp inschakelen. Of dat nou een klusbedrijf of een televisieprogramma is.” 

Dit artikel is ook te lezen in Televizier 12 / 2012

Reageren