Help, Ons Kind Is Te Dik van start

Eén  op de acht kinderen is te zwaar en heeft daardoor 70% meer  kans een dikke volwassene te worden én een verhoogd risico op  onder andere diabetes, hart- en vaatziekten, astma en gewrichtsproblemen. In het nieuwe RTL 4-programma 'Help, Ons  Kind Is Te Dik' schieten Nicolette van Dam en obesitas coach Marije van Asdonk kinderen met ernstig overgewicht te hulp.

Aangezien de ouders een grote rol spelen in het ontstaan van  overgewicht bij kinderen, wordt samen met hen gewerkt aan een  gezonder gezinsleven.

Lekker eten weerstaan
Vanaf donderdag 6 januari staat Nicolette van Dam de kinderen en hun ouders bij in deze strijd om slechte gewoontes af te leren en  een gezonde levensstijl aan te wennen. Voor de kinderen is het zwaar; ze zitten vaak niet lekker in hun vel, worden veelal gepest, kunnen niet goed spelen en sporten en het is lastig om  de verleidingen van lekker eten te weerstaan.

Gezin aanpakken
Obesitas coach Marije neemt de manier van leven van het hele gezin onder de  loep en confronteert de ouders met hun gedrag op het gebied  van eten, bewegen en opvoeden.

Help, Ons Kind Is Te Dik, vanaf 6 januari, elke donderdag tussen 20.30 en 21.30 uur bij RTL  4.

Reageren