Henk Westbroek gearresteerd in Spanje

18 augustus 2011 23:32 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het zit zanger en presentator Henk Westbroek niet mee. Niet alleen brak hij na een val zijn pols, hij belandde ook nog eens in de gevangenis.

Het incident begon woensdag onschuldig genoeg. Henk Westbroek (59) was samen met andere BN'ers in Spanje voor opnames van de realitysoap Jan Smit: De zomer voorbij. Net als ieder jaar nodigen Jan, de 3Js en Nick & Simon bekende artiesten uit voor een paar ontspannen, muzikale dagen in de zon.

Sinterklaas wie kent hem niet

Henk besloot woensdagavond, verkleed als Sinterklaas, het podium te beklimmen om zijn hit Sinterklaas, wie kent hem niet? te zingen. Maar hij struikelde tijdens zijn optreden over een monitor en viel daarbij van het podium. In eerste instantie leken zijn verwondingen mee te vallen, maar hij bleef de volgende dag last houden van zijn pols. 

Ziekenhuisbezoek

Daarop besloot Henk samen met 3Js manager Aloys Buys naar een plaatselijk ziekenhuis te gaan. Volgens Aloys was vooraf besproken dat er een cameraploeg mee zou gaan. Eenmaal aangekomen, bleek men niet gediend te zijn van de camera en werd de politie gebeld.

In de cel

De Spaanse politie arresteerde daarop niet alleen Aloys en de cameraploeg, maar ook Henk die op dat moment behandeld werd aan zijn, zo bleek, gebroken pols. De politie wachtte enige tijd tot Henks gips voldoende was gehard voordat ze hem de boeien om sloegen.

Hilarisch

De arrestatie zorgde voor hilariteit bij de achtergebleven reisgenoten. Zo verklaarden de 3Js dat dit nu al het meest hilarische incident van de afgelopen vijf jaar was. 

Meer over