Henkjan Smits (51) voelt zich helemaal niet ziek

24 juni 2013 11:57 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Oud Idols-jurylid Henkjan Smits kreeg van de week een flinke schok te verwerken toen bleek dat hij prostaatkanker heeft. Toch vindt hij zichzelf niet echt ziek.

Henkjan Smit vindt zichzelf niet echt heel ziek. “Ik heb alleen maar een tumor”, vertelt hij in het AD. Toch zit de schrik er wel een beetje in. “Ik ben het type dat ieder jaar een soort planning maakt van te gebeuren dingen. Vanzelfsprekend stond dit er niet in. Nadat mijn gezin en ik de eerste schok te boven waren, besloten we er samen voor te vechten. Gelukkig is bij ons het glas altijd half vol. Zelfs nu ik met kanker word geconfronteerd. Want ik ga er vanuit dat we dit gaan redden.”

Henkjan had liever niks gezegd

Toch baalt Henkjan er wel een beetje van dat het wereldkundig is gemaakt. “Eigenlijk had ik het ‘t liefste allemaal stilgehouden. Het is echt niet mijn keuze geweest om dit bericht wereldkundig te maken. Maar je wordt gespot op de afdeling urologie en binnen de kortste keren weet iedereen dat je prostaatkanker hebt. Zo gaat het nu eenmaal.”

Het gaat redelijk met z'n gezin

Het gezinnetje van het oud Idols-jurylid gaat redelijk goed om met het slechte nieuws. “Natuurlijk zijn mijn dochters Floor van veertien en Valérie van elf enorm geschrokken. Valérie barstte in snikken uit. Maar na die flinke huilbui ging ze heerlijk op haar kamertje zitten om te zingen en te dansen. Dat doet ze zo graag. Die flexibiliteit van kinderen vind ik prachtig om te zien. Blijkbaar kunnen ze echt een knop omzetten.”

Henkjan Smit was onder andere te zien in Idols (met z'n bekende zonnebril), Holland's Got Talent en Het Beste Idee van Nederland.

Meer over