Henny Huisman beschuldigt Peter van der Vorst van diefstal

28 December 2011 17:07 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Volgens Henny Huisman is niet Peter van der Vorst maar hij de bedenker van de succesformule Gepest. Tot nu toe gold Van der Vorst als de bedenker van het programma over volwassenen die vroeger werden gepest.

In Nieuwe Revu zegt Henny een dergelijk format al jaren geleden te hebben bedacht. Dat programma heette Pestkoppen en de EO maakte er in 2008 een proefaflevering van. Henny: 'De programma’s zijn exact hetzelfde. Als ik een rechtszaak zou aanspannen, zou ik zeker winnen.'

Volgens de oud-presentator van de Soundmixshow weet Peter van der Vorst best dat Henny gelijk heeft. 'Ik kom hem regelmatig tegen, dan reageert hij niet. Hij zegt er niets over.' Maar volgens Henny kan het wel zo zijn dat Peter het programma niet bewust heeft gekopieerd.

Toch zal hij vanwege een andere reden geen stappen ondernemen. 'Als ik dat doe zeggen ze: daar heb je Henny Huisman weer. Ik besluit maar verder te gaan.'

Daardoor loopt Henny wel een flink geldbedrag mis. Gepest is door Peter van der Vorst ondertussen verkocht aan Frankrijk en Duitsland en bij RTL 4 zit er een tweede seizoen in de pijplijn.

Meer over