Henny Huisman blijft om zich heen slaan

Henny Huisman blijft de gemoederen bezig houden. In een interview met de VARA-gids geeft de presentator toe te genieten van het falen van programma's die hij ooit presenteerde.

Als voorbeeld noemt Henny de EO-talentenjacht Korenslag. Hij presenteerde de eerste, prima bekeken, reeks van het programma maar werd in het tweede seizoen vervangen door Marc Dik omdat de omroep kosten wilde besparen.

"Ik had er verdriet van toen ik het niet meer mocht presenteren. Maar toen ik zag dat na mijn vertrek de kijkcijfers naar beneden zakten, moest ik ook een klein beetje glimlachen" aldus Henny in de VARA-gids

Heerlijk gevoel
Het is niet de eerste keer dat Huisman toegeeft te genieten van andermans flops. Toen Winston Gerschtanowitz vorig jaar faalde een succes te maken van de talentenjacht In de huid van, bekende Henny: "Het was de Soundmixshow met een andere naam. Ze dachten te scoren met een jonge, blitse presentator maar dat zakte als een onderbroek. Voor mij een heerlijk gevoel."

"Weg met Henny"
Winston is niet echt onder de indruk van Henny's kritiek. Zo zei hij in Boulevard. "Henny denkt nog steeds dat iedere talentenjacht over de hele wereld is gebaseerd op de Soundmixshow. Volgens hem was In de huid van ook gestolen. Ik vind het toch behoorlijk droevig dat je de laatste tien jaar alleen maar in het nieuws komt als je zeikt over tv-collega's. Klaar ermee, weg met die Henny Huisman."

De rel rond Henny begon eerder deze week toen hij meende dat Peter van der Vorst het format van Gepest had gekopieerd van een programma dat Huisman in 2008 al voor de EO had gemaakt.
Peter schoot daarbij direct in de verdediging

Reageren