Henny Huisman was jarenlang zwaar depressief

Henny Huisman kampte in de jaren 90 met een ernstige depressie. Met deze bekentenis doorbreekt de presentator een jarenlang stilzwijgen.

"De tweede helft van de jaren negentig was een afschuwelijke periode," vertelt Henny Huisman in De Telegraaf. 

Enorme angstaanvallen

Op het eerste gezicht leek het Henny in die periode juist voor de wind te gaan. Hij was met successhows als De Surpriseshow hét kijkcijferkannon van RTL 4, maar achter de schermen ging hij door een diep dal. "Ik was helemaal ingestort en kampte met enorme angstaanvallen. Niemand begreep er een sikkepit van, en ikzelf op dat moment al helemáál niet."

"Hoe kan dit nou?"

Henny werd zelfs opgenomen in het ziekenhuis, waar hij bezoek kreeg van een verbaasde Joop van den Ende. "’Hoe kan dit nou?' riep Joop uit. 'Hij verdient goed, heeft succes, iedereen vindt hem aardig, hij doet wat hij leuk vindt en wat hij goed kan. Wat is nu precies het probleem?’ De behandelend psycholoog antwoordde prompt ’álles wat u opnoemt! Als je van je hobby je werk maakt, loop je de kans dat je doordraaft’.” herinnert Henny zich. "Dat was precies wat mij was overkomen!”

Elke dag een pilletje

Inmiddels gaat het weer stukken beter met de presentor, maar hij neemt voor de zekerheid elke dag een pilletje. "Ik wil nooit meer voelen wat ik toen voelde, daarom slik ik dagelijks een antidepressivum. Om de scherpe kantjes eraf te halen.” 

Reageren