Herdenkingsdienst Alphen live op tv

19 april 2011 15:39 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Alphen aan den Rijn staat woensdag stil bij de dodelijke schietpartij van 9 april. RTL Nieuws en het NOS Journaal doen rechtstreeks verslag.

De herdenking vindt plaats in het Castellum Theater in Alphen aan den Rijn en wordt onder anderen bijgewoond door koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en premier Mark Rutte. De bijeenkomst duurt zo'n drie kwartier. Na afloop zullen de koningin en de kroonprins praten met een aantal direct betrokkenen.

Psychotrauma
Voor RTL Nieuws zijn verslaggevers Antoin Peeters en Britta Sanders ter plaatse. Sanne Boswinkel neemt de presentatie in de studio voor haar rekening. Ze ontvangt daar klinisch psycholoog Sjef Berendsen, verbonden aan het Instituut voor Psychotrauma. De uitzending begint om 11.45 uur op RTL 7. De NOS doet tegelijkertijd live verslag op Nederland 1.

Drama
Op zaterdag 9 april werd Alphen aan den Rijn opgeschrikt door een dramatische schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof, waarbij zeven doden vielen, onder wie de 24-jarige dader. Sinds het drama zijn al diverse kleine herdenkingen georganiseerd, maar dit is de eerste keer dat de slachtoffers landelijk worden herdacht.

 

Meer over