Herkansing The winner is... geen succes voor SBS 6

De nieuwe talententjacht The winner is... heeft in de herkansing, zaterdagavond op primetime, een schamele 283.000 kijkers getrokken.

Het zit SBS nog steeds niet mee. De groots opgezette en groots gepromootte talentenjacht The winner is... scoorde afgelopen donderdagavond voor SBS begrippen met iets meer dan 1 miljoen kijkers niet slecht. Toch was bedenker en producent John de Mol niet tevreden.

Primetime in het weekend
Besloten werd om op zaterdagavond om 20:00 de eerste aflevering, gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en Jeroen van der Boom, nogmaals uit te zenden in de hoop dan meer kijkers te trekken.

Het heeft niet mogen baten: op primetime trok het programma slechts 283.000 kijkers en haalde daarmee nog niet eens de dag top 25 van de Stichting Kijkonderzoek.

Tegenstand
Concurrentie had The winnner is... gisteravond van Wat als?, M1nute to win it en All you need is love op RTL 4. Op Nederland 1 werden het NOS journaal en Paul! uitgezonden en ook het WK sprint schaatsen op Nederland 3 bood geduchte tegenstand. Op M1nute to win it (976.000) na scoorden al deze programma's meer dan een miljoen kijkers. Het 20 uur journaal en All you need is love waren met 1,7 en 1,4 miljoen kijkers zelfs de twee best bekeken programma's van de zaterdag.

De grote vraag is nu hoeveel mensen de tweede aflevering van The winner is... donderdagavond gaan bekijken. Aanstaande vrijdagochtend zullen we het weten.

Lees ook:
Interview | Beau van Erven Dorens over The winner is...
Start nieuwe talentenjacht The Winner is...
The winner is... herhaald op primetime

Reageren