Herman Emmink overleden

De bekende oud-televisiepresentator en zanger Herman Emmink is overleden op 86-jarige leeftijd. Herman was bekend van diverse programma’s en het liedje Tulpen uit Amsterdam.

De NOS meldt dat de presentator is overleden in Laren. Emmink presenteerde tussen 1954 en 1988 diverse tv-programma’s; Wie van de Drie, Muzikaal Onthaal, Te Gast Bij Herman Emmink en Oud Plaatwerk. De zingende omroeper had met zijn versie van Tulpen uit Amsterdam een grote hit.

De zingende omroeper

Emmink werkte voor de AVRO, VARA en Radio Luxemburg. Maar het grote publiek kent hem vooral van de spelshow Wie van de Drie. Tussen 1971 en 1982 presenteerde hij dat samen met Albert Mol, Martine Bijl en Kees Brusse in het panel. Ook deed de presentator in 1961 mee aan het Nationaal Songfestival.

Eerbetoon

De Avro, waar Herman Emmink werkzaam was, zal vanavond (maandag 25 maart 2013) In Memoriam: Herman Emmink uitzenden. Vanaf 21.30 op themakanaal Best24 en rond middernacht op Nederland 1, direct na het late journaal.

De twintig minuten durende ode aan zit vol nostalgische radio- en televisiefragmenten. Daarnaast vertellen Emminks oud-collega’s, zangeres Conny Vink en radiopresentator Donald de Marcas, over hun mooiste momenten en hun vriendschap met Herman.

Kijk en luister hieronder naar het liedje Tulpen uit Amsterdam!

Reageren