Herman misleidt deelnemers kookprogramma

Kerstmis staat bij de meeste gezinnen in het teken van lekker eten en drinken. Families komen massaal bij elkaar over de vloer voor het traditionele kerstdiner. Meestal heel gezellig en smakelijk, maar niet voor de gasten van de drie kandidaten die mee doen aan de kerstspecial Kerst Zonder Herrie.

Elk jaar worden zij uitgenodigd door hun (schoon)moeder, zus, vriend(in) of broer om bij hen Kerst te komen vieren. Er is alleen één minpuntje; de gastheer/vrouw denkt dat hij/zij heerlijk kan koken, maar de gasten moeten zich elk jaar weer met lange tanden door het diner heen worstelen, want van culinaire hoogstandjes is absoluut geen sprake.

Prutsers
De genodigden hebben er schoon genoeg van en roepen de hulp van Herman den Blijker in. In Kerst Zonder Herrie worden drie kandidaten, die denken dat ze fantastisch kunnen koken, maar er in werkelijkheid niets van bakken, opgegeven door hun jaarlijkse gasten.

Herman overvalt de kandidaten en vraagt of ze hun favoriete gerecht voor hem willen bereiden, omdat ze zijn opgegeven voor een kookwedstrijd. Uiteindelijk maakt Herman de kandidaten duidelijk dat deze onsmakelijke gerechten het serveren niet waard zijn en dat hij ze gaat omtoveren tot echte keukenprinsen. Herman leert ze de basisprincipes van het koken en de do’s en dont’s.

Feestmaal
Na een stoomcursus worden de briefschrijvers door Herman uitgenodigd voor een uitgebreid kerstdiner, maar wat ze niet weten is dat het feestmaal is bereid door degene die zij zelf hebben opgegeven…

Reageren