Hermans Kookeiland op RTL 4

Koken is hot. De boeken van Jamie Oliver en Gordon Ramsay vliegen als warme broodjes (soms letterlijk) over de toonbank, en onze eigen Herman den Blijker doet graag ook een duit in het zakje.

Samen met enkele kookduo's waagt Den Blijker de enorme stap over de wereldzeeën, om uiteindelijk uit te komen in het prachtige Nieuw-Zeeland.

Droombaan
Daar wacht de tweetallen een barre tijd. Keer op keer worden hun kookprestaties onder de loep genomen door de topkok Herman den Blijker en zijn rechterhand, meneer Reimers.

De koppels gaan keihard voor de winst. Dat kan ook niet anders, want de hoofdprijs is niet mis: de winnaars krijgen een droombaan in een hotel/restaurant midden in Nieuw-Zeeland.

Woestijn
Tijdens de droomreis laat Den Blijker de kandidaten kennis maken met veel nieuwe smaaksensaties. Herman is daarbij niet de enige criticus: hij nodigt graag wat vrienden uit de kookwereld uit om de deelnemers eens flink aan te pakken.

Zijn de kandidaten goed met beperkte kookmogelijkheden midden in de woestijn? Of gedijen zij stukken beter als ze in de keuken van een luxe resort hun kunsten mogen vertonen?

Reageren