Heroes: een korte terugblik

Heroes, de serie waarin doodgewone mensen over buitengewone gaven beschikken, had dé zomerhit van 2007 moeten worden. Maar helaas vielen de kijkcijfers een beetje tegen.

Het was dan ook niet zo slim om deze spectaculaire serie te programmeren in de zwakke zomerperiode. Daarvoor is hij net iets té ingewikkeld, vooral als je wegens vakantie of een avondje barbecuen een aflevering mist. Des te vreemder is het dat RTL 5 het wéér flikt, want vanavond start het langverwachte tweede seizoen.

Terugblik
Hoe zat het ook alweer? Het eerste seizoen draaide allemaal om het voorkomen van een explosie die New York in de as zou leggen. In eerste instantie dacht iedereen dat bad guy Sylar deze ramp op zijn geweten had, maar deze 'eer' bleek later weggelegd voor de heroïsche Peter Patrelli. Zijn broer Nathan redt NY, door Peter beet te pakken en de lucht in te schieten. Overleven zij de explosie in de ruimte?

Vertikken
Een andere belangrijke verhaallijn is die van onverwoestbare cheerleader Claire. Haar vader werkt bij The Company, een bedrijf dat alle heroes wil opsporen en brandmerken. Hoewel Mr. Bennett enorm trouw is aan zijn bazen, vertikt hij het om zijn Claire uit te leveren. Uiteindelijk neemt hij ontslag om zijn dochter te redden.

Loslaten
Dit nieuwe seizoen, dat zich vier maanden later afspeelt, wonen hij en zijn gezin in L.A. in de hoop dat alle sores voorbij is. Maar laat The Company hen wel los?

The Company
We kunnen alvast verklappen dat dit tweede seizoen van elf afleveringen in het teken staat van de oorsprong, het doel en de grondleggers van The Company. Dat alle hedendaagse heroes daarmee te maken hebben, zal vast geen verrassing zijn.

Reageren