Heroes houdt vol

Er is hoop voor de fans van Heroes. Hoewel het er enige tijd op heeft geleken dat na seizoen vier het doek voor de serie zou vallen, wordt er nu gesproken over een kleinere vijfde seizoen om de serie waardig af te sluiten.

Een woordvoerder van NBC, de zender waarop Heroes in de VS wordt uitgezonden, is ervan overtuigd dat het na seizoen vijf afgelopen is met de serie over superhelden.

"Er gebeurt niet veel wat betreft het publiek, en de zender overweegt een 'laatste hoofdstuk' om de serie met een knal af te sluiten."

Heroes zag het publiek de laatste jaren gestaag slinken. Aan het begin kon een aflevering van de serie rekenen op zo'n 15 miljoen kijkers, tegenwoordig kijken er gemiddeld zes miljoen in de VS.

Waardig afsluiten
Het ziet er voorlopig naar uit dat NBC de makers en fans in ieder geval nog een waardige afsluiting van de serie gunt. In een klein seizoen van dertien afleveringen kunnen de laatste eindjes nog worden geknoopt.

Boze tongen beweren overigens dat de ware reden van dit kleinere seizoen niets met Heroes zelf te maken heeft. NBC zou te weinig nieuwe series in productie hebben genomen om de uitzendtijd op te vullen en daardoor zou de zender de serie nog even in leven willen houden.

Slechte verhaallijnen
Heroes kon in het eerste seizoen niet alleen rekenen op steun van de kijker. Ook de televisiecritici waren gecharmeerd en dat maakte Heroes de meest succesvolle nieuwe serie van 2006.

De laatste jaren keerden zowel de critici als de fans zich echter van de serie af. De schrijvers werden gaten in het plot verweten, de vele personages zorgden voor onoverzichtelijke verhaallijnen en de verschillende seizoenen werden op dezelfde manier opgebouwd. En dat waren slechts enkele veelgehoorde punten van kritiek.

De makers lijken nu dus in ieder geval één laatste kans te krijgen om in het laatste seizoen de critici de mond te snoeren.

Reageren