Heroes wordt Carnivale(sque)?

Fans van Heroes opgelet. Het nieuwe seizoen van de serie ('Redemption) kan nog wel eens een vrij onverwachte insteek gaan krijgen. Spoiler alert(je)!

Van wat nu bekend is van recente castings voor Redemption, concluderen fans van de serie dat er een kans bestaat dat Heroes een vleugje krijgt van een andere tv-serie die een paar jaar geleden nogal geroemd werd door een kleine maar harde kern van fans.

Stille dood
We hebben het dan over Carnivàle. Een serie die een tijdlang ook in Nederland op de buis was bij de VPRO maar daarna na twee seizoenen een vrij stille dood stierf.

Dat was niet omdat het een slechte serie was, maar vooral omdat de verhaallijn van de serie dusdanig ingewikkeld was voor sommige kijkers dat alleen de harde kern van fans over bleef. Zij protesteerden wel toen de serie onverwacht gestopt werd, maar dat mocht niet baten.

Andere insteek
Volgens berichten is Heroes-maker NBC bezig met acteurs te casten die voldoen aan flink wat punten die ook op Carnivàle van toepassing waren. Zo worden er voor de supermensen-serie opeens messenwerpers, getatoeëerde meiden en flink wat andere karakters gecast die lijken op personages uit Carnivàle.

Dus krijgt Heroes een andere insteek? Als we de geruchten mogen geloven zou dat best kunnen. Maar na tegenvallende seizoenen in de VS zou dat misschien nog wel eens niet zo erg hoeven te zijn. Carnivàle was kunstig gemaakt (hoewel soms wat deprimerend en verwarrend.)

HIeronder vind je de leader van Carnivàle!

Reageren