Hersenoperatie live bij MAX

Na eerder al een openhartoperatie te hebben uitgezonden, brengt omroep MAX nu ook een live hersenoperatie op de buis.

Op 26 oktober gaat een hersenpatiënt onder het mes in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Presentator Charles Groenhuijsen is erbij en zal gedurende anderhalf uur live verslag doen van de operatie.

Samen met het medisch team geeft hij uitleg over de ingreep en bespreekt hij verschillende hersenaandoeningen. De patiënt is voor een gedeelte van de operatie bij kennis.

Zware ingreep
In Nederland moeten jaarlijks enkele duizenden mensen een hersenoperatie ondergaan. Charles Groenhuijsen: "We willen de angst rond hersenoperaties wegnemen. Een hersenoperatie is voor veel mensen heel angstig en het is ook een zware ingreep."

Het risico van de operatie is volgens de presentator teruggebracht tot het absolute minimum. „Dit willen wij in beeld brengen. Met deze live-uitzending geven wij een eerlijk en realistisch beeld van het verloop van een hersenoperatie. Onze ervaring is dat de impact van live-beelden groot is en dat mensen zich door de dynamiek van live-beelden extra betrokken voelen bij de operatie. Bij deze ingreep wordt de patiënt tijdens de hersenoperatie wakker gemaakt, zodat belangrijke hersenfuncties kunnen worden getest. Dit wordt gedaan om heel precies de tumor te kunnen verwijderen."
 
Hartoperatie
Vorig jaar zond MAX voor de eerste keer Operatie Live uit. Presentator Charles Groenhuijsen en diverse deskundigen vroegen in de studio aandacht voor hart- en vaatziektes. Zij bespraken behandelmethoden en preventiemogelijkheden terwijl de patiënt live werd geopereerd aan zijn hart. Het programma leverde veel reacties op.
 
Om de betrokkenheid te vergroten, is de interactie met de kijkers ook deze keer weer een belangrijk aspect van Operatie Live. Tijdens de uitzending kunnen de kijkers via Twitter en e-mail vragen stellen aan de chirurgen en aanwezige deskundigen.

Reageren