Het 2e seizoen van Hart Nodig

Hartverwarmende verhalen over nieuw leven na de dood zijn de kern van het BNN-programma Hart nodig. Patrick Lodiers brengt in de reportageserie voor het eerst de nabestaanden van een donor en de ontvanger van een orgaan samen.

Dat levert ontroerende televisie op, zoals vorig jaar al is gebleken. Vanavond begint het tweede seizoen van Hart Nodig met de ontmoeting tussen Benjamin en de familie van Nina. Hij stond vijf jaar geleden op de wachtlijst voor een harttransplantatie, de 16-jarige Nina kwam om het leven bij een verkeersongeluk. Haar ouders Margret en Arno besloten in overleg met Nina’s broer en zus haar organen te doneren. Benjamin, toen 38, kreeg haar hart.

Benjamin bedankt de familie van Nina

Sindsdien leidt hij een normaal leven en doet hij weer alles wat hij door zijn hartkwaal niet meer kon. In de uitzending wil Benjamin de familie van Nina persoonlijk bedanken. Bijzonder, want donoren en hun nabestaanden blijven meestal anoniem. Margret en Arno willen met hun medewerking benadrukken hoe belangrijk het is om je te laten registreren als orgaandonor.

Reageren