Het 3e seizoen van Penoza komt in september op de buis

18 april 2013 11:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Fans kunnen opgelucht ademhalen want de opnames voor het 3e seizoen van Penoza zijn in volle gang. In september komt het nieuwe seizoen bij de KRO op Nederland 3 op de buis.

Op 29 september start Nederland 3 met het uitzenden van het derde seizoen van Penoza. Monic Hendrickx kruipt weer in de huid van hoofdpersoon Carmen en de rest van de overgebleven (lees niet overleden) cast is ook weer van de partij. Ook zijn er 2 nieuwe personages te bewonderen: Peter Blok en Gijs Naber. Gijs Naber speelt in het nieuwe seizoen Storm, een werknemer met 2 gezichten en Peter Blok kruipt in de huid van vastgoedmagnaat Van Zon.

Penoza III

Carmen staat aan het hoofd van een goedlopend imperium en ook thuis lijkt alles prima te verlopen. Ze woont met man John en de kinderen Koen, Boris en kleine Irwan in een mooi huis dat wel iets weg heeft van een fort. Dochter Nathalie en zoon Lucien zijn uit huis gegaan en wonen samen in een pand in de stad. De drugsIijnen en handel met Rosales lopen soepel.

Geen vuiltje aan de lucht voor Carmen?

Er lijkt geen vuiltje aan de lucht en Carmen begint er al van te dromen zich terug te kunnen trekken. Lekker wat meer tijd voor zichzelf en haar gezinnetje en met het verdiende geld hoopt ze een sprong naar de ’bovenwereld’ te kunnen maken. Maar als er een runner wordt onderschept en een concurrent zich op haar markt begeeft, zit er niets anders op de touwtjes weer strak in handen te nemen.

Het succes van Penoza

De eerste Penoza-serie, die in het najaar van 2010 is uitgezonden, werd met veel enthousiasme en lof ontvangen door zowel kijker als critici. Naast diverse nominaties voor o.a. het scenario en een Beeld en Geluid Award voor hoofdrolspeelster Monic Hendrickx, is de serie inmiddels ook in het buitenland een feit. Er is zelfs een Amerikaanse en Poolse versie van de serie gemaakt.

De cast van Penoza III

Carmen – Monic Hendrickx
Lucien – Niels Gomperts
Nathalie – Sigrid ten Napel
Boris – Stijn Taverne
Fiep – Olga Zuiderhoek
John – Eric Corton
Luther – Raymond Thiry
Berry – Loek Peters
Leeflang – Hajo Bruins
Simon – Marcel Musters
Sandrina – Medina Schuurman
Justine – Jacqueline Blom
Koen – Joost Koning
Reina – Eva van de Wijdeven
Storm – Gijs Naber
Speedy – Mads Wittermans
De Snor – Pieter van der Sman

Meer over