Het beste uit 15 jaar Memories - achtergrond

13 augustus 2012 16:27 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Anita Witzier zoekt geliefden op die elkaar terugvonden in het programma.

Memories brengt alweer 15 jaar lang geliefden die elkaar uit het oog zijn verloren, weer bij elkaar. Die mijlpaal viert het programma met drie speciale afleveringen waarin wordt teruggeblikt op de meest bijzondere ontmoetingen.

Miep en Hans

Vanavond onder meer het verhaal van Miep en Hans, die in 1997 in de allereerste aflevering zaten. Zij zagen elkaar toen na lange tijd terug. De twee woonden in een klein, Zeeuws dorp en kenden elkaar van school. Ze kregen verkering, tot afschuw van Mieps ouders. Die zorgden ervoor dat Miep Hans niet meer te zien kreeg.

Emotioneel

Bij de zoektocht van Memories bleek Hans inmiddels in Brazilië te wonen. Er volgde een emotioneel weerzien op het strand, dat leidde tot een relatie op afstand. Na vijftien jaar is Memories heel nieuwsgierig hoe het met ze is.

Geëvolueerd

"Als je de eerste uitzending met die van nu vergelijkt, is het een totaal ander programma geworden", zegt presentatrice Anita Witzier. "We zijn door de jaren heen bijzonder goed geëvolueerd, vind ik. Dat geldt ook voor mijn kapsel, haha."

Verhalen gezocht

Anita benadrukt dat er nog altijd behoefte is aan verhalen. "Mensen denken vaak: Memories krijgt vast zo veel aanmeldingen binnen en mijn verhaal vinden ze toch niets, maar dat is niet waar. Elk verhaal kan ertoe doen!"

Meer over