Het blok: Miek en Nienke

In de koudste editie ooit kruipen veel van de stellen van Het blok dicht tegen elkaar aan. Bij de een laait het liefdesvuur hoog op, bij de ander zorgen de verbouwingen rond het vriespunt juist voor ijzige spanningen in de relatie. Tussen Nienke en Monique ('Miek') heeft de vrieskou nog geen wig weten te drijven.

"Er wordt wel eens gezegd dat Het blok de ultieme relatietest is, maar zo voelt het voor ons helemaal niet", vertelt Nienke.

"Het is echt een wedstrijd. Soms vinden we het heel leuk, soms ook helemaal niet. Maar dat vinden we dan wel samen. Dus geen bitcherige toestanden bij ons."

Snel, snel, snel!
Maar verbouwen zonder ergernis is haast onmogelijk, weet ook Nienke. "Natuurlijk zijn er wel eens irritaties. Godzijdank. Miek heeft bijvoorbeeld weinig geduld. Alles moet snel, snel, snel. Ik ben wat langzamer, neem liever overal rustig de tijd voor. En ik wil alles gevisualiseerd hebben, anders snap ik het niet. Miek vindt dan weer dat ik te traag ben. Dat soort dingen. Maar verder vinden we het alleen maar leuk om elkaar zo te zien."

Of ze ook nieuwe dingen over elkaar te weten zijn gekomen?
"Dat Miek er heel leuk uitziet in bouwkleding", lacht Nienke. "En dat ze heel zorgzaam en lief is. Dat wist ik wel, maar niet dat ze het in die mate is. Normaal ben ik meer de lieve en de zorgzame, dus het was grappig om te zien dat zij nu die rol op zich nam."

Onderschat
De verbouwing gaat tot nu toe best aardig, maar dat het zo zwaar zou zijn, hadden de twee vrouwen niet verwacht. "We hebben alles onderschat. Klussen konden we wel, maar verbouwen is natuurlijk totaal iets anders. De eerste week was vreselijk, daar ben ik echt doorheen gestuiterd.

Ik heb ADHD en mijn medicijnen sloegen totaal niet aan. Er waren zo veel prikkels, ik kon ze niet meer filteren. Normaal is Miek mijn boeddha, zij zorgt voor mijn stabiliteit. Maar nu werd ook haar wereld plotseling vierkant. Dat was niet zo’n hele fijne start. Alles wordt uitvergroot, je comfortzone is weg en er staan ineens camera’s op je kop. Het is een compleet andere wereld, van leuk tot helemaal niet leuk en alles wat daar tussenin zit. Als je niet kunt relativeren, word je gek."

Wat is geld nou?
De kou kan Nienke echter niet deren. "Het is prima te doen, hoor, je lichaam went snel aan de kou. Als je heaters aanzet en bezig bent met klussen, valt het allemaal reuze mee." Meedoen is voor Nienke en Miek belangrijker dan winnen. "We doen niet mee voor het geld. Geld, daar veeg je je billen mee af. Wat is geld nou? Dit is een unieke ervaring, het is gewoon leuk om eens mee te doen aan Het blok."

Reageren