Het bomvolle najaar van RTL

20 augustus 2010 15:58 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Afgelopen week presenteerde de grootste zendergroep van Nederland de programmering voor het najaar van 2010. Daaruit bleek dat RTL 4 dezelfde koers blijft varen, dat RTL 5 jonger wordt, RTL 7 'Meer Voor Mannen' wordt en dat RTL 8 de vrouw hoog in het vaandel blijft houden.

RTL 4: de gezinnen
RTL 4 blijft voor het najaar van 2010 inzetten op de grote gevestigde namen en vult de programmering aan met enkele successen uit andere landen. Het einde van 2010 zal veel klinkende namen kennen. Zo komen programma's als Ushi, Miljoenenjacht, Echt Waar?!, Wat Vindt Nederland? en Ik Hou Van Holland weer terug op de buis.

Ushi. Wendy van Dijk als Ushi.

Nieuw is de Nederlandse remake van de Belgische hit Benidorm Bastards, waarin brutale bejaarden met een verborgen camera jongeren op straat in de maling nemen (zie ook Televizier tv gids editie 34).

RTL Talent
De vrijdagavond zal meer als ooit tevoren gericht zijn op talent. Holland’s Got Talent is deze zomer al succesvol van start gegaan en wordt komend najaar opgevolgd door The Voice Of Holland, waarin uiteenlopende Nederlandse topartiesten zoeken naar de nieuwe generatie supertalenten. Daarna is het de beurt aan X-Factor om het talentenjachtseizoen af te sluiten. Van Der Vorst Ziet Sterren en De TV Kantine maken de vrijdag compleet.

TV Kantine. © RTL

Een aantal formats werden vernieuwd. Zo komt Lotto's Onvergetelijke Zaterdag terug op zondag, als Lotto's Onvergetelijke Zondag, en zal het programma voortaan gepresenteerd worden door Robert ten Brink. My Name Is Michael heet voortaan simpel My Name Is, en zal tal van imitators laten zien.

LaurenceFishburne Laurence Fishburne

De overige dagen van RTL 4 vormen talloze gevestigde namen: Koffietijd, Eigen Huis & Tuin, CampingLife en Life 4 You.Maar ook Editie NL, RTL Boulevard, RTL Nieuws en Goede Tijden, Slechte Tijden.

Doordeweeks zijn er weer nieuwe reeksen te zien van Crime Scene Investigation en Bones op maandag (crime-avond), op dinsdag Uitstel van Executie, TV Makelaar, Hermans Kookeiland en Herrie In De Keuken en op woensdag SOS Sonja en de Look Of Love. Op de zeer succesvolle donderdag start een variant op ’n Dubbeltje Op Z’n Kant waarmee kleinere ondernemers uit een financieel dal worden geholpen en ook keren kijkcijferkanonnen Bonje Met De Buren, Het Zesde Zintuig en Derek Ogilvie op deze avond terug.

Ghost whisperer-Ogilvie.jpg © Nick van Ormondt, Kippa

RTL 5: jonger dan gemiddeld
Bij RTL 5 kan de kijker dit najaar rekenen op een flink aantal nieuwe programma’s. Eddy Zoëy, Bridget Maasland, Dennis Weening, Nikkie Plessen en Rick Brandsteder zijn wederom de vaste gezichten van 5.

So you think you can dance jury sytycd De strenge jury | © RTL

Op 29 augustus sart RTL 5 met een nieuw seizoen van So You Think You Can Dance. Daarnaast zal dit najaar een bijzondere versie van Expeditie Robinson (Celebs Back To Basic) te zien zijn. En ook mode blijft bij RTL 5 vaste prik op maandag. Naast een gloednieuwe reeks van Benelux’ Next Top Model gaat Nikkie Plessen in Holland’s Best Fashion Designers op zoek naar het beste designersduo van Nederland voor een nieuwe collectie van het merk Björn Borg. Daarnaast komt de vertrouwde, geheel Nederlandse vooravond terug: Wie Is De Chef, Over De Kook en Take Me Out.

Jane Lynch Sue Sylvester Glee Sue Sylvester (Jane Lynch)

Maar er is ook genoeg nieuw. Zo krijgt de kijker een niets verhullend verslag van de vakantie van een groep Haagsche jongeren op het party-eiland Chersonissos (Oh, oh, Chersso), neemt Bridget Maasland de kijker mee in haar zoektocht naar een vent en gooit topmodel Sylvia Geersen haar deuren wagenwijd open om een blik in haar hilarische leven te gunnen. Nieuw en veelbelovend zijn de Amerikaanse series Glee en Modern Family.

RTL 7: de mannen
RTL 7 krijgt een nieuw logo en een nieuwe vormgeving. ‘De tweede voetbalzender van Nederland’ heeft straks bovendien ook nieuwe ‘clubkleuren’, namelijk zwart en geel. De payoff wordt ‘Meer Voor Mannen’.

RTL 7 logo

Bij RTL 7 wordt voetbal uitgebreid in beeld gebracht met onder meer de Europa League en de Jupiler League. Ook Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp nemen weer aan tafel plaats voor een nieuw seizoen van Voetbal International. RTL 7 heeft bovendien de Formule 1 en Dakarrally in huis, en overdag neemt RTL Z de honneurs waar. En Frits Barend en zijn dochter Barbara Barend krijgen een nieuwe sporttalkshow: Barend & Barend.

Voetbal International Oranje ©Kastermans

RTL probeert de mannen verder te vangen met flink wat films, series en realityprogramma's. The Ultimate Fighter, Deadliest Warrior, The Unit en 24 keren terug. Het nieuwe ‘Mannendingen’ is al van start gegaan, zodat de man weet hoe hij wilde vrouwen, ontsnappingen, missers en crashes in een top 20 moet rangschikken. Nieuw is ook Operation Repo: Payback Time, waarin de forse heren van een Amerikaans repo(sses)-team niet betaalde of niet geretourneerde spulletjes op hardhandige wijze terug gaan halen.

RTL 8: vrouwen & kinderen
RTL 8, dé vrouwenzender van RTL Nederland, denkt vanaf dit najaar ook aan de kinderen van haar kijkers. Het nieuwe kinderblok RTL Telekids brengt vanaf maandag 4 oktober zeven dagen per week drie uur lang programma's voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar.

Dr. Oz en Oprah Winfrey. Dr. Oz en Oprah Winfrey.

De kijkster krijgt bovendien het vierde en laatste seizoen van de dramaserie The Tudors te zien. De twee beste Amerikaanse talkshows ‘Oprah Winfrey’ en ‘Dr. Phil’ staan dit najaar weer op hun vertrouwde plek in de programmering en de perikelen in de langstlopende soap ter wereld, As The World Turns, staan in de late avond als vanouds op het programma. Vaste prik bij RTL 8 is de op en top vrouwenfilm op werkdagen om 20.30 uur.

Meer over