Het doek valt voor Terra Nova

6 maart 2012 16:04 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Terwijl science fiction-fans in Nederland nog zitten te wachten op de nieuwe tv-serie van Steven Spielberg, hebben de Amerikanen het alweer gehad. Zender Fox bestelt geen nieuwe aflveringen van Terra Nova.

Voor fans van het genre was het idee van de serie leuk genoeg. Het verhaal begint in de toekomst, in 2149, op een aarde die op sterven na dood is. Groepen mensen reizen 85 miljoen jaar terug in de tijd, om op een ongerepte aarde een nieuw bestaan op te bouwen. Die tijd wordt natuurlijk bevolkt door gevaarlijke dieren, waarvan veel doen denken aan de beesten uit Spielbergs eigen Jurassic Park-films.

Hoop
Na een redelijke start keken ongeveer 7,5 miljoen kijkers per aflevering. Dat lijkt voor Nederlandse begrippen veel, maar het is niet genoeg voor een grote Amerikaanse zender als Fox. Er is trouwens nog wel een beetje hoop: misschien dat een kleinere zender er wel blij mee is en de serie overneemt. Maar dat zal met een prijskaartje van $4 miljoen per aflevering geen gemakkelijke deal worden.

Liefhebbers kunnen hieronder nog een keer kijken naar de oorspronkelijke trailer.

Meer over