Het drama van 'The Deep'

Fans van beklemmend drama zitten goed bij de nieuwe miniserie ‘The deep’. Onder water in de donkere oceaan gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen.

Wie claustrofobisch is, gaat The deep wel héél spannend vinden. De nieuwe serie draait om de bemanning van de Orpheus, een onderzeeboot op missie naar de poolcirkel. Daar zouden micro-organismen leven, die als biobrandstof de energiecrisis kunnen oplossen.

Wantrouwen 
Het gezelschap in de onderzeeër heeft weinig vertrouwen in de tocht én elkaar. Zo verdween een jaar geleden al een onderzeeboot op zoek naar de organismen. Kapitein Frances Kelly (Minnie Driver) maakt zich meer zorgen over de onenightstand die ze had met de gedreven bioloog Samson (Goran Visjnic uit ER).

Hoop
Dan is er nog Clem Donnelly (James Nesbitt), die ze niet allemaal op een rijtje heeft. Zijn vrouw was aan boord van de onderzeeër die eerder verloren ging bij de poolcirkel, maar hij weet zeker dat ze nog in leven is. Dan wordt Kelly’s bemanning op het laatste moment uitgebreid met wrakexpert Raymond (Tobias Menzies).

Spanning
Dat deze missie verre van vlekkeloos gaat verlopen, wordt al snel duidelijk. Door de beperkte ruimte en de onderlinge verhoudingen rijst de spanning al snel de pan uit. 

Liefde
Het spelen van zulke intens dramatische scènes is een kolfje naar de hand voor de cast van The deep. Zo genoot Goran Visjnic van zijn rol als Samson. „Het is zoveel meer dan een sciencefictionserie die alleen maar draait om wat we daar beneden vinden. Er wordt ook een prachtig liefdesverhaal verteld en getoond hoe sterk eergevoel en familiebanden zijn. Al die lagen maakten de rol van Samson voor mij zo interessant. Natuurlijk komen er heel wat spannende momenten voorbij, maar het is in de kern een verhaal over mensen. Iedereen heeft zijn reden om aan boord te zijn.”

Reageren