Het einde van Private Practice

26 November 2012 15:28 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het is over en uit voor Addison Montgomery en haar collega's. Net 5 start vanavond met het allerlaatste, verkorte seizoen van Private Practice. 

Het was dit voorjaar nog maar de vraag of Private Practice wel een zesde seizoen zou krijgen. De kijkcijfers van de dramaserie rond artsen van de Oceanside Wellness Center waren niet denderend, maar trokken op het juiste moment toch aan. En dus kunnen we vanaf vanavond zien hoe Amelia omgaat met de dood van haar zoontje, of Pete en Violet daadwerkelijk hun huwelijk kunnen redden en voor welke man Addison uiteindelijk kiest: de charmante gynaecoloog Jake of haar ex Sam. 

Over en uit

Maar juich niet te vroeg: dit seizoen bestaat slechts uit dertien afleveringen en daarna is het echt over en uit voor Private Practice. Toen Timothy Daly (Pete) en Kate Walsh (Addison) aangaven dat dit hun laatste jaar zou zijn, deed dat de deur dicht. Dat zou een te grote aderlating worden voor de serie.

Waardig afscheid

De bedenker van de serie, Shonda Rhimes, die ook Grey’s Anatomy uitvond, verklaarde: „We hebben er lang over gediscussieerd, maar uiteindelijk besloten dat Private practice op zijn einde liep. We hebben ons best gedaan het een waardig afscheid te geven en zijn dan ook heel trots op dit laatste, zesde seizoen.”

Huwelijk en een baby

Shonda Rhimes verklapte al dat er „iemand doodgaat, baby’s worden geboren, een oude bekende terugkomt en dat er wellicht een huwelijk aankomt.” En er wordt zelfs gesproken over een speciale musicalaflevering. Gaat dat zien!

Meer over