Het Eurovisie Songfestival brengt een app uit

Voor de eerste keer in de geschiedenis kunnen Nederlandse Songfestivalfans digitaal hun stem uitbrengen én meekijken op het tweede scherm.

De TROS lanceert samen met de EBU (European Broadcasting Union) de Songfestival-app waarmee kijkers thuis kunnen stemmen en meekijken op het tweede scherm. Ook is de app te gebruiken om foto’s, video’s en liedjes te downloaden. Daarnaast staat de app bomvol Songfestival-nieuwtjes. Als de kijker zijn stem heeft uitgebracht via de app, wordt hij beloond met een videoboodschap van de arties.

De Songfestival-app

'Met deze app brengen we het Eurovisie Songfestival dichter bij de kijker dan ooit te voren, door een nieuwe dimensie toe te voegen aan het kijken en het stemmen',  aldus Jon Ola Sand, executive supervisor van het Eurovisie Songfestival. TROS-directeur Peter Kuipers vult aan: 'Als Nederlandse omroep vonden we dat we de app ook in het Nederlands aan moesten bieden. Zo hoeft niemand zonder zijn dagelijkse portie Songfestival-nieuws'.

De app is een samenwerking tussen de TROS, SVT (Zweedse omroep), NDR (Duitse omroep) en de EBU en wordt aangeboden in het Nederlands, Engels, Duits en Zweeds. De app is beschikbaar voor IOS- en Android-gebruikers.

Reageren