Het gaat los

Op 12 en 14 mei strijden in totaal 37 landen voor een plek in de finale, die op 16 mei te zien is. De 54ste editie van het grootste liedjesfestival ter wereld komt uit Moskou. Vijf landen zijn al verzekerd van een plekje: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland en Duitsland.

De Olympiyski Indoor Arena vormt het decor, met een capaciteit van 16.000 bezoekers. Nederland wordt vertegenwoordigd door De Toppers met het nummer Shine. Voor Nederland is het Eurovisie Songfestival 2009 een jubileumeditie. Ons land doet precies voor de 50ste keer mee.

Shine
De Toppers René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon moeten dit jaar de Nederlandse driekleur verdedigen. Zij zingen het nummer Shine, geschreven door Gordon en gecomponeerd door Gordon en Bas van den Heuvel.

Eindoverwinning
Het Nederlandse publiek koos tijdens het Nationaal Songfestival op 1 februari massaal voor het nummer Shine. Voor het Eurovisie Songfestival heeft dj John Marks van de oorspronkelijke versie een nieuwe remix gemaakt. Met deze versie Shine, new wave Eurovision 2009 gaan De Toppers proberen om na 34 jaar weer een eindoverwinning voor Nederland te behalen.

Reageren