Het geheim van Bart Boonstra

Een rol in Onderweg naar morgen, halve-finalist in Popstars, een baan als V-reporter bij The voice of Holland en nu de presentatie van Secret story op Net 5, samen met Renate Verbaan. Bart Boonstra (25) is lekker bezig.

Gaat het presenteren je makkelijk af?

"Pas een week voor de start van het programma wist ik dat ik het ging doen. Tijd om voor te bereiden was er niet echt. In het begin had ik wel een presentatiecoach die me aanwijzingen gaf."

"Renate geeft me nog tips en ik leer door naar mezelf te kijken. Lastig om mezelf terug te zien, maar het helpt. In het begin beeldde ik als een malle van alles uit met mijn handen. Dat moet ik niet doen."
 
Wat vind jij sterk aan het programma?

"Vijftien mensen zijn drie maanden lang met een spel bezig. Ze bewaken hun geheim en proberen dat van een ander te ontdekken. Je weet niet wie te vertrouwen is en of iets echt is. Gerard wordt door zijn huisgenoten vrij irritant gevonden, maar hij zit helemaal in het spel. Als er toevallig vogels overvliegen, denkt hij dat het bij het spel hoort."
 
Wat ga je hierna doen?

"Ik heb gehoord dat ik misschien geschikt ben voor Peking Express. Dat zou te gek zijn. Samen met Robin Zijlstra (hij speelde een jaar Milan in GTST) vorm ik een muzikaal duo. We spelen in kroegen met onze akoestische gitaartjes. Maar je zult me niet horen zingen in Secret Story. Dan voel ik me net Henny Huisman, die dat wel deed."
 
Wat is jouw geheim?

"Ik was vroeger een prototype computernerd. Ik had bijna alleen online vriendjes. Met hen speelde ik in een clan, waarvoor ik bijna elke avond moest trainen. Dat vond ik heel normaal. Maar toen ik na mijn middelbare school door Australië en Nieuw-Zeeland ging reizen, besefte ik dat echte mensen toch een stuk leuker zijn."

Reageren