Het Gesprek in de problemen

Het Gesprek zit in zwaar weer. De tv-zender heeft de kampen met flinke financiële problemen, waardoor de continuïteit van de zender in gevaar komt.

Investeringsmaatschappij Egeria, mede-eigenaar van NRC, heeft zich teruggetrokken als aandeelhouder. Het Gesprek zit diep in de rode cijfers.

Enkele weken
De verwachting is dat door het terugtrekken van Egeria binnen enkele weken een einde komt aan de zender. Derk Sauer, een van de initiatiefnemers van Het Gesprek, is uiteraard teleurgesteld, maar kan zich wel vinden in de beweegredenen van Egeria.

"Ik heb begrip voor het standpunt van Egeria. Tijdens de aandeelhoudersvergadering kwamen we tot de conclusie dat de inkomsten het komend jaar zodanig zouden tegenvallen, dat het niet verantwoord zou zijn om door te gaan", zegt hij.

Boosdoener
Sauer denkt dat de economische crisis een van de geote boosdoeners is. "De crisis treft natuurlijk iedereen, maar met name een kwetsbaar initiatief als Het Gesprek. Het is heel jammer, maar we wisten dat het een moeilijk zaak zou zijn", laat hij weten.

Sinds oktober 2007 is Het Gesprek onderdeel van de omroep. Eind vorig jaar nam de zender samen met Egeria de NRC media over, de eigenaar van de kranten met die naam. Voor de kranten heeft een eventueel einde van Het Gesprek geen gevolgen.

Reageren