Het is Linda de Mol tegen Sylvie van der Vaart op de Duitse tv

Twee Nederlandse dames heersten op woensdagavond op de Duitse televisie. Linda de Mol met The Winner is... en Sylvie van der Vaart met Let's Dance.

The Winner is... begint woensdag om 20.15 uur op Sat. 1 en Let's Dance start op precies hetzelfde tijdstip op het Duitse RTL. Linda de Mol is een oude bekende van de Duitse tv-kijker. Ze presenteerde jaren geleden al Traumhochzeit en speelde zelfs in de Duitse speelfilm Mr. Nanny. Maar dat is alweer tien jaar geleden en Linda moest de afgelopen maanden hard aan de slag om haar roestige Duits weer op orde te krijgen. 

Oefenen
De eerste afleveringen zijn in de studio, dus dat is een eitje. Linda maakt zich vooral druk om de grote finale. „Ik moet er nog niet aan denken. Duitse foutjes kunnen er nu nog uitgeknipt worden, maar de finale is live”, zegt ze. Dat betekent dat er in huize De Mol druk geoefend. „Ik ben Duitse kranten aan het lezen en ook Duitse tv aan het kijken, maar dat willen mijn kinderen niet, die vinden dat Duits maar niets. Ze verstaan er niets van dus dat was ook best lastig.”

Dansen
Aan de andere kant staat voetbalvrouw Sylvie van der Vaart die inmiddels bijna een veterane in Duitsland te noemen is. Haar Duits is onberispelijk, en ze presenteert de grote amusementsshow Let's Dance (De Duitse Dancing With the Stars) al twee jaar met groot succes. Donderdag is duidelijk welke van de twee Nederlandse presentatrices de Duitse favoriet wordt. 

 

Reageren