Het Mirakel Matthijs

Dat bewijst Matthijs van Nieuwkerk. Hij studeerde een aantal jaren Nederlands aan de Gemeentelijke Universiteit, maar besloot zich te richten op de praktijk.

Hij begon samen met vriend Mark van den Heuvel sporters te interviewen voor Het Parool. En niet de minste. Kasparov en Karpov en Johnny Rep behoorde al meteen tot hun ‘slachtoffers’.

Ambitieus
Daarna interviewde hij schrijvers en vernieuwde de literatuurpagina van Het Parool, werd kunstredacteur voor deze krant en in 1996 zelfs hoofdredacteur. Daarna was Matthijs nog kort hoofdredacteur bij AT5 en netcoördinator bij Nederland 3, maar dat werk geen succes. Uiteindelijk landt hij als presentator en programmamaker en is hij al jaren succesvol met Holland Sport, Popquiz a gogo en De Wereld draait door.

Samenwerking
Van Nieuwkerk is een goede duo-presentator. WIlfried de Jong is zijn counterpart bij Holland Sport, de sidekicks bij De Wereld draait door leiden soms even de strenge aandacht voor Matthijs af en bij Popquiz a Go-go is het een verademing dat Leo Blokhuis deskundiger is, want soms denk je dat Matthijs in alles de beste en allesweter is.

Politiek
Ook achter de schermen werk hij altijd samen. Zo richtte hij samen met Henk Spaan het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras op en presenteerde hij in 2003 in de aanloop naar de verkiezingen samen met Felix Rottenberg Nederland kiest.

Uniek
Maar verbaal gezien, troeft hij iedereen af. Zijn woordkeuze, omvangrijke vocabulaire en zijn creatieve manier van samenvatten en vragen stellen zijn uniek. Onder andere deze gave leverde hem in 2006 en 2007 een nominatie op voor een Televizierring en in 2007 won DWDD uiteindelijk de ring voor het beste programma.

Acteertalent
Denk je dat je alle talenten van Matthijs nu wel hebt gezien? Nee hoor, want als alles goed gaat, komt er nog een politieke film waarin Matthijs meespeelt. Wel als zichzelf. Een hele opluchting, want stel dat hij ook nog een briljant acteur blijkt te zijn?

Reageren