Het nieuwe seizoen van Veronica

Veronica slaat naar eigen zeggen een nieuwe koers in, met programma's die inhoudelijk sterker zijn. De zender belooft ons meer echte emoties, meer betrokkenheid en meer bewustzijn. Johnny de Mol, Lauren Verster, Suzanne de Jong en Lange Frans gaan daarvoor zorgen.

Fobiac
Drie van die vier gezichten presenteren samen het nieuwe programma Fobiac. Lange Frans, Suzanne de Jong en Lauren Verster gaan de confrontatie aan met hun grootste angsten en met elkaar. Steeds komt een andere angst aan bod, waar de presentatoren op verschillende manieren mee in aanraking komen. Soms wel heel letterlijk: voor één van de opdrachten moeten ze een lijk aanraken.

Hollandse krijgers
Ook nieuw op Veronica is de Nederlandse versie van de BBC-serie Last man standing. Vijf stoere Hollandse kerels gaan acht weken op bezoek bij verschillende Afrikaanse stammen. Daar gaan ze de strijd aan met elkaar en met de Afrikaanse krijgers. De jongens worden beoordeeld op hun fysieke prestaties en hun vermogen om zich aan te passen aan de lokale gewoontes en levensstijl. Uiteindelijk wordt één van hen gekroond tot de beste Hollandse krijger.

killpoint © Lionsgate

The kill point
De achtdelige actieserie The kill point gaat over een vijftal Amerikaanse militairen dat net is teruggekomen van de oorlog in Irak. Ze zijn getraumatiseerd, hebben geen geld en besluiten een bankoverval te plegen. De overval verloopt niet helemaal volgens plan en loopt al snel uit op een gijzeling. Een psychologisch spel tussen de soldaten, de politie, de onderhandelaars en de gegijzelden is het resultaat.

Gezocht: politie
In Gezocht: politie krijgen we een kijkje achter de schermen bij de opleiding tot politieagent. De tien kandidaten die overblijven na een strenge selectie van ruim zevenhonderd gegadigden, krijgen te maken met de moeilijkste en spannendste opdrachten uit de echte politiewereld. De beste deelnemer aan Gezocht: Politie wint een baan bij de politie en een reis naar de FBI in de Verenigde Staten. De presentatie is in handen van Lauren Verster.

johnnydemol © Fotofloor

En ook nog...
Johnny de Mol gaat voor zijn programma Waar is de Mol? weer de wijde wereld in. Dit keer beperkt hij zich niet tot Afrikaanse landen, maar ligt de hele wereld aan zijn voeten. Hij gaat onder meer met Hans Klok naar Las Vegas en met zijn tante Linda naar een Italiaanse camping waar ze in haar jeugd regelmatig kwam. Vertrouwde series als Criminal minds en Numb3rs krijgen een vervolg, maar er is ook plaats voor nieuwe buitenlandse series. De maffiaserie Underbelly, de politieserie The evidence en de actieserie The border doen dit najaar hun intrede.

Reageren