Het NOS-Journaal gaat op de schop

29 februari 2012 08:12 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Nog voor de zomer krijgt het NOS-Journaal een nieuw decor en een nieuwe tune en wordt alles sneller.

Dat zegt de nieuwe hoofdredacteur Marcel Gelauff in de Volkskrant: „Het wordt helemaal anders." Volgens Gelauff vergrijst het publiek van het Journaal nu sneller dan de bevolking en daar moet wat aan gebeuren.

Tune
„Ik ben erg voor snelheid, alertheid, naast de duiding. Dat moet je ook gaan terugzien in de manier waarop het nieuws wordt gebracht. We zijn druk bezig met de vormgeving van het Journaal: nog voor de zomer komt er een nieuw decor en een nieuwe tune."

Uren
Gelauff was ook verantwoordelijk voor de vele uren die de NOS uitzond na het ski-ongeluk van prins Friso, terwijl er op dat moment bijzonder weinig te melden was. „Geen nieuws was in dit geval ook nieuws."

Opleiding
Interviews met de man in de straat die niet door iedereen worden gewaardeerd, blijven wel. Volgens Gelauff zijn die nodig om alle kijkers te betrekken bij het nieuws. „De RTL-kijker is tussen de 20 en 49 jaar oud, maar óns publiek is tussen de 4 en 105 jaar. De een is niet opgeleid, de ander juist hoog; dat betekent dat wat je bij de een bekend kunt veronderstellen, je aan de ander toch helemaal moet uitleggen."

Meer over