Het pensioen lonkt

3 juni 2011 12:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het negende seizoen van Flikken Gent nadert z’n ontknoping. Vanavond is het eerste deel van het afsluitende tweeluik te zien, dat de Gentse dienders op het spoor zet van een internationale zaak.

Het begint met een verwarde oude vrouw die herhaaldelijk aangifte doet van de vermissing van haar zoon. Na enig onderzoek blijkt die een journalist te zijn die op reportage is in Afghanistan. Maar dan wordt zijn lijk uit het Gentse kanaal gevist...

Pensioen
Na deze zaak heeft het politieteam nog één seizoen te gaan voordat ze met welverdiend pensioen mogen. Flikken-acteur Jo DeMeyere (72, foto) begrijpt niet waarom de serie is gestopt. "De officiële reden zou de financiën zijn. Maar een serie die zó goed gemaakt is, met zó veel kijkers, die voer je niet af. Maar zelfs als Flikken was doorgegaan, zou ik eruit zijn gestapt. Geen enkele commissaris werkt nog op mijn leeftijd. Ik ben ook geen Derrick of Frost. Voor mij was het na tien jaar rond. Ik stond op de rand van de automatische piloot en dat mag niet."

In augustus start de Tros met het tiende en laatste seizoen van Flikken Gent.

Meer over