Het Songfestival van Cornald Maas ‘verpest’ door Daniël Dekker

Het ex-jurylid baalt er flink van dat hij niet meer mag jureren voor Nederland. 'Het feest is nu voor mij voor een deel verpest”, aldus Maas.

De songfestivalexpert liet aan RTL Boulevard duidelijk merken dat hij enorm is teleurgesteld over de verspreking van Daniël Dekker. “Iemand in die positie praat zijn mond voorbij. Hij weet als geen ander dat je je mond moet houden”, vertelt Maas over de blunder van Dekker. Door de verspreking van Dekker mogen Maas en Van Tijn geen plaats meer nemen in de jury van Nederland. Volgende de regels van European Broadcasting Union mogen de namen pas op zaterdagochtend bekend gemaakt worden. Deze regel is er zodat juryleden niet omgekocht kunnen worden.

Eric van Tijn reageert

Eric van Tijn reageerde vanmorgen al in de radioshow van Giel Beelen. “Het is heel onhandig, maar de wereld vergaat niet. Ik ben blij dat Anouk door is. Dat wij als land toch weer iets gepresteerd hebben”. De TROS heeft inmiddels ook excuses aangeboden aan Van Tijn en Cornald Maas. “Het is heel vervelend voor Cornald en Eric”, aldus een woordvoerder tegen Novum Nieuws. “Natuurlijk zijn we minder blij nu ze geen deel meer uitmaken van de vakjury.”

Tweede keer dat Cornald de Songfestival-boot mist

Het is niet de eerste keer dat Cornald Maas ‘troubles’ heeft met zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. In 2010 werd Maas nog ontslagen door de TROS omdat hij zich negatief had uitgelaten over kandidaat Sieneke. "Grappige exportproducten heeft Nederland: Sieneke, Joran vd Sloot en de PVV'', twitterde Maas destijds. Cornald verbaasde zich over de ophef van de TROS, zijn tweet was namelijk ironisch bedoeld.

Reageren