Het TV moment van het jaar

De grote donorshow van BNN en Hans Teeuwen bij De meiden van halal werden tot dé televisiemomenten van 2007 werden gekozen. De VARAgids en De wereld draait door organiseerde wederom de verkiezing van Het beste tv-moment van het jaar, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk.

In aanmerking komen producties die door de publieke, commerciële en regionale omroepen en zenders zijn gemaakt. Stemmen of een moment voordragen kon tot 2 januari. Op de vijftien hoogste gewaardeerde fragmenten kon het publiek vervolgens tot afgelopen middennacht opnieuw een stem uitbrengen. Een vakjury buigt zich vanavond over deze top vijftien. Het juryoordeel én de beoordeling van het publiek bepalen welk fragment Het tv-moment van het jaar wordt. Televizier selecteerde alvast een drietal kanshebbers:

• De uitzending van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, waarin een verborgen camera de bekentenissen van Joran van der Sloot omtrent de verdwijning van Natalee Holloway registreert.
• De gouden race van langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden op de Olympische Spelen in Peking. Pieter van den Hoogenband was er als de kippen bij om hem te feliciteren. ‘Je hebt ‘m, je hebt ‘em!’
• De verpletterende overwinning van Barack Obama in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Met leuzen als ‘Yes we can!’ en ‘Change we can believe in’ slaagde Obama erin om de eerste zwarte president in de Amerikaanse geschiedenis te worden.

Reageren