Het Verhaal van Ali B op Nederland 3

Ali B werkte zich op tot succesvol rapper, komiek, presentator en eigenaar van een platenlabel. Vanavond geeft Nederland 3 een inkijk in het leven van de rapper. 

Als Ali Bouali in zijn tienerjaren een nummer hoort van de hiphopgroep Osdorp Posse, raakt hij gefascineerd door rap. Op straat begint hij zijn eigen teksten te spuien tegen wie het maar horen wil. De reacties zijn enthousiast. Op z’n veertiende verhuist hij van Amsterdam naar Almere, waar hij serieus begint te werken aan een muzikale carrière.

De carrière van Ali

Onder de artiestennaam Ali B (een verwijzing naar de manier waarop criminelen worden weergegeven in de media) doet hij mee aan talentenjachten. Bij de Grote Prijs van Nederland wordt hij tweede, en zijn deelname blijft niet onopgemerkt: Warner Music biedt hem een contract aan. Niet veel later beklimt hij de hitlijsten met nummers als Rampeneren, Leipe mocro flavour en Wat zou je doen, met Marco B. Inmiddels is Ali ook presentator, stand-up comedian én eigenaar van zijn eigen platenlabel. Vrienden en bekenden geven vanavond een inkijk in zijn leven en de totstandkoming van zijn veelzijdige carrière.

Reageren