Het verhaal van Martha

Het is de middag van 31 oktober 1975, wanneer de vijftienjarige Martha Moxley tweehonderd meter van haar huis in Greenwich, Connecticut, dood wordt gevonden. Haar schedel is ingeslagen met een golfclub.

Martha is een meisje uit een rijk gezin en haar ouderlijk huis staat in een mooie villawijk. De golfclub behoort toe aan Anne Skakel, de moeder van tieners Tommy en Michael. Al snel wordt duidelijk dat de zeventienjarige Tommy als laatste gezien is met Martha en in Martha's dagboek staat dat de Skakel-broers haar regelmatig lastigvielen.

Invloed
Toch worden de broers nooit als officiƫle verdachten gehoord. Vermoedelijk heeft dat te maken met de enorme invloed die de familie Skakel (aangetrouwde familie van de Kennedy's) heeft in Greenwich. Het onderzoek loopt vast. Tot oud-detective Mark Furhman zich op de zaak stort.

Furhman
Furhman wordt beroemd tijdens het O.J. Simpson- proces waar hij getuigde dat hij een bebloede handschoen had gevonden bij slachtoffers Nicole Brown en Ronald Goldman. De andere handschoen vond hij in de tuin van O.J. De verdediging beschuldigt Fuhrman ervan de handschoenen zelf te hebben neergelegd om O.J. erin te luizen. Na het proces neemt Fuhrman ontslag bij de L.A.P.D. om boeken te gaan schrijven.

Dader
Zijn tweede boek heet Murder in Greenwich en gaat over de moord op Martha. Hij onderzoekt de zaak en komt tot de conclusie dat Michael Skakel de dader is. Naar aanleiding daarvan wordt Michael (die dan begin veertig is) in 1999 alsnog aangeklaagd voor de moord op Martha Moxley en in 2002 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Hij blijft ontkennen.

Extra
- Tv-nieuws, achtergronden en meer >>
- Talloze gesprekken op het forum >>

Reageren