Het Verhaal van Nick & Simon

Het Verhaal Van... staat vanavond in het teken van Nederlands populairste duo: Nick & Simon. Het duo timmert ook aardig aan de weg in tv-land.

Tijdens de kerstviering van 4 vwo zongen Nick & Simon voor het eerst samen; een nieuw duo was geboren. De twee gingen kleine optredens geven in Volendamse cafés, en voor ze het wisten, waren Nick & Simon een van de populairste popacts van Nederland. In Libelle vertelde Simon dat hij zich regelmatig verbaast over de fans: "Soms kijk ik vanaf het podium naar al die fans en dan denk ik weleens: rustig aan jongens, we zingen echt alleen maar liedjes, meer is het niet.”

Nick & Simon op tv

Naast de muziek timmeren de zangers ook aardig aan de weg in tv-land. Ze hebben een eigen realitysoap gehad en zijn coaches geweest in The voice of Holland. Wat is het geheim van de Volendammers? In Het Verhaal Van... vertellen vrienden en collega’s over het duo. In 2011 stonden de twee ­tijdens de jaarlijkse Symfonica in Rosso-concerten vier avonden in een uitverkocht Gelredome in Arnhem. Een registratie van dit concert is direct na Het Verhaal Van... te zien op Nederland 3.

Reageren