Het vertrouwen van Wendy van Dijk

Zowel X-Factor als presentatrice Wendy van Dijk zijn bezig aan hun vierde seizoen. Daarmee mag Wendy zich met recht een 'oude X Factor-rot in het vak' noemen. Toch is het vertrouwen in haar kwaliteiten pas later gekomen. "Ik ben nu op een punt dat ik er volledig voor de kandidaten en de kijkers kan zijn."

Hoe heb jij jezelf ontwikkeld in de loop der jaren?

"Oefening baart kunst. In het begin was ik teveel met mezelf bezig en stond ik nog niet helemaal zeker in mijn schoenen. Er kwam veel op me af. Maar hoe meer je het doet, hoe meer controle je over de situatie krijgt."

"Ik ben nu op een punt dat ik er volledig voor de kandidaten en de kijkers kan zijn."

Met Martijn Krabbé vorm je een gouden duo. Wat maakt jullie zo sterk samen?

"Martijn en ik hebben in het begin ook even moeten kijken hoe we konden samenwerken, maar het klikte al snel. We hebben een wederzijds respect voor elkaar en weten feilloos wat we aan elkaar hebben."

"Het is heel prettig samen deze show te dragen: we delen alle bijzondere momenten, hebben veel lol samen en gaan tussen de coulissen regelmatig uit ons dak. Volgens mij werkt dat enthousiasme aanstekelijk. Het is onze taak om dat van de studio naar de huiskamer over te brengen, en dat is niet altijd makkelijk."

Je combineert zware werkweken met het moederschap. Valt dat in de praktijk mee?

"Daar wordt inderdaad weleens zwaar over gedacht, maar ik vind het juist zo fijn dat er bij X Factor in korte periodes wordt gewerkt. Het is fijn om me hier dan even helemaal op te kunnen focussen. Als ik daarna weer thuis ben, ben ik er weer helemaal voor mijn gezin."

"De liveshows zijn maar één dag in de week en dat is voor mij één groot feest. In plaats van dat ik me vroeger mooi maakte om naar de discotheek te gaan, is dat nu mijn vaste, wekelijkse uitje geworden."

Wat doe je als een van je kinderen later zegt: 'Mam, ik heb me ingeschreven als kandidaat'?

"Dan zeg ik: 'schat, ik hoop dat je kunt zingen, want anders krijg je het heel zwaar!'"

Lees de rest van het interview met Wendy en hoe zij denkt over 5 bijzondere kandidaten in Televizier 14, nu in de winkel!

Reageren