Het weekend van Pinkpop

Dit weekeinde is het Pinksteren en iedere festivalganger weet wat dat betekent: Pinkpop! Ook dit Pinksterweekend gaat het dak er weer af in het Limburgse landgraaf. Om in de stemming te komen zetten wij een aantal legendarische optredens voor je op een rijtje.

Enkele namen die het roze hoedjes-festival dit jaar komen opluisteren: Bruce Springsteen, Snow Patrol, Anouk, The Kooks, Depeche Mode en De Jeugd van Tegenwoordig. Dat wordt volop genieten voor de festivalgangers én de kijkers thuis, want ook dit jaar is er veel Pinkpop op tv. Zullen de optredens net zo legendarisch worden als de shows in onderstaande videos?

Sinéad O'Connor
Jan Smeets, Mr. Pinkpop himself (hij organiseerde het festival in 1970 voor de eerste keer), vindt Sinéad O'Connor's optreden in 1988 nog altijd een van de beste Pinkpop-optredens ooit. Oordeel zelf:


Red Hot Chili Peppers
Anthony Kiedis maakte met zijn Red Hot Chili Peppers het podium van Pinkpop maar liefst drie keer onveilig: in 1988, 1990 en 2006. Volgens onze redactie behoorde het optreden in 2006 (ondanks de wat mindere stem van zanger Anthony) toch echt tot de toppers van dat jaar:


Krezip
In dit overzicht mag onze nationale trots Krezip natuurlijk niet ontbreken. In 2000 veroverde de toen nog jonge groep met I would stay in een klap de harten van het publiek. De band heeft altijd een warme band met Pinkpop gehouden. Toen Amy Winehouse in 2007 wegens omstandigheden niet kon komen, reed Krezip dan ook acuut naar Landgraaf, om daar de tent opnieuw plat te spelen:


Pinkpop op tv:

  • Zaterdag: 40 jaar Pinkpop, 0.30 - 1.20 uur (Ned. 3)
  • Zondag: Pinkpop 2009, 22.20 - 23.55 uur (Ned. 3)
  • Maandag: Pinkpop 2009, 19.00 - 0.00 uur (Ned. 3)

Reageren