Het winnende recept van Junior MasterChef-winnaar Cecile

De 12-jarige Cecile uit Barendrecht is de winnares van het tweede seizoen van Junior MasterChef. Probeer thuis haar winnende recept: biefstuk à la Cecile. 

Biefstuk à la Cecile met fondant aardappeltjes en een salade

Ingredienten
- 1 aardappel
- Fond
- Biefstuk
- Olijfolie
- Balsamico azijn

- 2 kumato’s (soort tomaat)
- Rode wijnazijn
- Maille mosterd
- Sjalotje
-Kurkuma

Bereidingswijze

1. Zet een koekenpan met water en kurkuma op ’t vuur en breng aan de kook. Zet ook een steelpannetje met water en zout op het vuur voor de kumato’s.

2. Snij de aardappel (zonder schil) in blokjes van ongeveer 2 bij 2 bij 2. Doe ze in het kokende water met kurkuma en kook ze ongeveer 7 minuten.

3. Was, en snij de (boter?)sla in stukken. Plisseer de kumato`s in het kokende water en leg daarna in ijswater.

4. Proef na 7 minuten een aardappelblokje als hij gaar is haal je ze uit het water en laat ze afkoelen op keukenpapier. Giet het water uit de pan en droog hem af.

5. Maak de dressing, doe een beetje mosterd met wat balsamico azijn en roer met de garde tot een dik papje doe er steeds een druppel olie bij tot een mooie lekkere dressing. 

6. Zet een ander koekenpannetje op het vuur en laat warm worden. Zet het `aardappel` pannetje ook op het vuur met een klontje boter en bak aan 1 zijde het aardappelblokje krokant en bruin.

7. Doe wat olie in het andere pannetje en zout de biefstuk (de biefstuk al eerder uit de koelkast halen zodat hij niet heel koud is!). Leg hem in de pan en bak aan beide kanten 2 á 3 minuten. Zet het vuur laag en doe er een flink klontje boter in. Die boter dient als smaakstof voor het vlees en word gebuikt voor de jus. Haal het biefstukje uit de pan en leg op een bord met wat zilverfolie erover (de glimmende kant naar het vlees toe).

8. Snij de ontvelde kumato in stukjes.

9. Zet het vuur van de boter wat hoger en doe er wat rode wijnazijn in. Snipper een sjalotje en doe deze er ook bij. Voeg een beetje mosterd toe en roer dit los. Doe een beetje fond erbij en roer tot een mooie jus. Snij het vlees in mooie plakken en leg in het midden van het bord. Leg er naast wat fondantaardappeltjes en een beetje sla met wat kumato stukjes. Giet hier wat van de dressing overheen. Doe het vocht wat uit het vlees is gelopen tijdens het rusten bij de jus roer het erdoor en serveer het om het vlees heen.       

Reageren