Het zal je pa maar wezen

7 mei 2009 10:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De vader van Angela Montenegro keert terug om wraak te nemen op zijn dochters ex-geliefde Jack Hodgins. Pa Montenegro is niemand minder dan ZZ Top-gitarist Billy Gibbons.

De beroemdste baard van Texas speelt eigenlijk gewoon zichzelf: een ruige ouwe rocker met een voorliefde voor gitaren, goedkope zonnebrillen en Afrikaanse mutsen.

Break
In 1969 richtte Gibbons de band ZZ Top op met bassist/zanger Dusty Hill en drummer Frank Beard. Al snel scoorden ze de ene hit na de andere. In 1977 nam het trio een break, om na 2,5 jaar weer terug te keren in de schijnwerpers.

Handelsmerken
Terwijl ze het niet van elkaar wisten, hadden Dusty en Billy allebei een flinke baard laten staan. Sindsdien is die overmatige kinbeharing een van de handelsmerken van ZZ Top. Beard is de enige die géén baard heeft, anders dan zijn naam doet vermoeden.

Waarschuwing
Gibbons maakte in de eerste twee seizoenen van Bones al twee keer z'n opwachting. Toen waarschuwde hij Hodgins al met de woorden: "Ik heb auto’s, gitaren en pistolen. Behandel mijn meisje goed en je zult alleen kennismaken met de zakelijke kant van de auto’s en de gitaren."

Vanavond licht Billy die duistere waarschuwing toe.

Meer over