Het zesde relletje?

Het zesde zintuig - plaats delict begon afgelopen donderdag aan een nieuw seizoen. Het programma richt zich meer dan ooit op onopgeloste moordzaken. Zij willen hiermee het politieonderzoek een stap verder helpen. Maar de politie lijkt de informatie van de paragnosten niet erg op prijs te stellen...

In de eerste aflevering wist één van de paragnosten precies te vertellen waar de opdrachtgever van een moord in Apeldoorn woont. Een dag later raakte het onderzoek in een stroomversnelling; één van de verdachten legde een bekentenis af. Wil dat zeggen dat de politie niet wil erkennen dat zij de tips van de paragnosten gebruiken?

Politiewoordvoerder
Het zesde zintuig - plaats delict betrekt tijdens deze nieuwe reeks een politiewoordvoerder bij het programma. Hij is de tussenpersoon van het programma en de politie. Maar ondanks deze 'getuige' ontkent de politie dat Het zesde zintuig en het oplossen van de zaak een verband hebben. Beau van Erven Dorens noemt dit 'stom toeval'.

Erkenning
De presentator vindt het jammer dat de politie niet erkent dat het programma iets heel bijzonders tot stand brengt. Beau: "Ik blijf het vreemd vinden dat de moord in juni 2007 was en dat de zaak nu, bijna twee jaar later, precies de dag nadat we het behandeld hebben, is opgelost".

Moeilijk
Voelt de politie zich misschien bedreigd door de informatie waar zij zelf niet achter kunnen komen? "Ik denk dat heel veel politiekorpsen het moeilijk te verdragen vinden dat wij in moordzaken klimmen en daar een paragnost op zetten", aldus de presentator.

Ben jij het met Beau eens?

Reageren