Het zesde zintuig: Plaats delict

Je zou denken dat na twee seizoenen Het zesde zintuig de voorraad mediums onderhand wel een beetje uitgeput zou zijn. Toch hebben zich ook voor deze reeks weer twaalf kandidaten aangemeld die denken dat ze helderziend, voelend, horend of anderszins bijzonder zijn.

Aan de opzet van het programma zelf is iets veranderd. Het veruit spannendste onderdeel waren de onopgeloste misdaden. Soms leverde dat niets op, maar twee keer zorgden de kandidaten voor een heropening van een politieonderzoek. Dat was bij de moord op Anneke van der Stap en bij de 'Posbankmoord' (waarbij een trimmer verkoold werd teruggevonden in een kofferbak).

'Cold cases'
In het nieuwe seizoen van Het zesde zintuig: plaats delict storten de paragnosten zich alleen nog maar op deze zogenoemde 'cold cases'. Presentator Beau van Erven Dorens neemt ze mee naar een plek waar in het verleden iets vreselijks gebeurd is, waarna de kandidaten moeten vertellen wat dat was en wie het gedaan heeft.

Afvalrace
In deze eerste week zijn nog twaalf kandidaten in de race voor de titel 'Beste paranormale Nederlander'. In de eerste drie afleveringen mogen telkens vier kandidaten laten zien wat ze waard zijn. Per aflevering gaan de twee beste door. De zes overgebleven kandidaten gaan daarna door met het oplossen van de cold cases en uiteindelijk gaan de twee beste door naar de grote en spannende finale.

Meer over:

Reageren