Het zesde zintuig - plaats delict: slot

In alweer de laatste aflevering van Het zesde zintuig - plaats delict storten de paragnosten zich op één recente en één oude zaak.

Eerst worden de Haagse Parnassia-moorden behandeld; daarna wordt de moord op platenproducer Bart van der Laar nog eens onder de loep genomen.

Bernard Jens
Zoals we dit seizoen zijn gewend, is ook in de laatste aflevering politiewoordvoerder Bernard Jens bij de behandeling van de zaken aanwezig. Waarom doet hij mee aan het programma?

Opletten
"We vonden het belangrijk dat iemand van de politie zou meekijken. Het gaat over strafzaken en misdrijven en dan wil je niet dat privacygevoelige zaken op straat komen te liggen. En RTL ging het toch doen; dan kun je maar beter in de buurt zijn om op te letten", aldus Bernard. Wat doet de politiewoordvoerder met de informatie die hij krijgt?

Regie
"De redactie van het programma maakt gespreksverslagen van de hele dag en ik koppel alles terug naar de teams die met de zaak bezig zijn. Zij kijken dan of er wat bruikbaars bij zit. Op die manier houdt de politie toch de regie over de zaken die behandeld worden."

Reageren