Hieperdepiep, hoeraaaa

Studio sport viert haar vijftigjarige jubileum met een marathonuitzending. Precies een halve eeuw geleden presenteerde Jan Cottaar met vlinderstrik de allereerste aflevering van Sport in beeld, dat tien jaar later werd omgedoopt tot Studio sport.

Samen met de jubilerende verslaggevers, commentatoren en presentatoren wordt er vandaag teruggekeken op de vele hoogtepunten uit een halve eeuw Studio sport. Maar de champagne blijft nog even dicht, want de sportminnende medewerkers van het programma kunnen natuurlijk niet de Marathon van Rotterdam, het EK Turnen en De ronde van
Vlaanderen negeren.

Historische momenten
Verder zit deze dag vol historische momenten, komen er sporters en heeft de redactie een bijzondere verrassing voor de kijkers in petto. En na het voetbal duiken de kopstukken van Studio sport op in een feestelijke special van De re√ľnie.

Klasje
Rob Kamphues ontvangt onder meer Theo Reitsma, Dione de Graaff, Mart Smeets en Tom Egbers in zijn klasje en haalt hilarische en ontroerende momenten uit het rijke Studio sport-archief naar boven.

Studio sport-verleden
Voor wie nog dieper het Studio sport-verleden in wil, kan nog tot 10 mei naar Beeld & Geluid in Hilversum voor de tentoonstelling 50 jaar Studio sport in beeld. En op www.nos.nl/50 kun je je eigen top 10 met favoriete sportfragmenten kiezen.

Extra
- Terug naar alle Kijktips >>
- Meer tv-nieuws op de Artikelenpagina >>

Reageren