Hints stopt

Hints was een regelrechte hit in de jaren tachtig en negentig, maar de nieuwste herleving blijkt van korte duur. Het oeroude spelprogramma keerde in februari weer terug op de televisie, maar wordt na één seizoen stopgezet door de KRO.

Met de nieuwe spelleidster Sofie van den Enk en teamcaptains Gigi Ravelli, Pim Muda, Roué Verveer en Saar Koningsberger hoopte de KRO een jong publiek aan te spreken. Maar dat viel vies tegen.

Te oud
" Er komt geen tweede serie. Het was de bedoeling dat Hints een wat jonger publiek zou aanspreken, maar dat is helaas niet gelukt", vertelt een teleurgestelde Gigi vrijdag in De Telegraaf. De jongeren lieten het afweten. Vooral dertigplussers keken naar het programma.

Gigi zegt in de krant zich moeilijk neer te kunnen leggen bij het verlies: "Ik vind het jammer, ik ben helemaal een spelletjesgek, wil ook altijd winnen."

Comeback?
Hints begon in 1983 op televisie en werd gepresenteerd door Frank Kramer. Anita Witzier nam het stokje over en presenteerde het spelprogramma tot aan 2003. De comeback in 2010 voldeed niet aan de verwachtingen. Misschien kunnen we over nog eens zeven jaar weer een comeback verwachten?

Reageren