Hitte/Harara

De moderne meiden Raja (Nabila Marhaben) en Nancy (Bracha van Doesburgh) gaan vanuit Nederland met de auto naar Marokko om spullen te kopen voor hun nieuwe henna- en nagelstudio.

Onderweg krijgen ze echter een aanrijding met Miloud, een Marokkaanse jongen. Hij belooft dat hij de auto van Raja en Nancy kan laten repareren, en leent ze ondertussen zijn eigen wagen uit.

Geen toeval
Wanneer de meisjes op de terugweg hun eigen auto komen ophalen, blijkt echter dat de aanrijding geen toeval is geweest. Miloud doet een beroep op Raja en Nancy, en dat heeft grote gevolgen voor hun vriendschap.

Crijns
De eigenzinnige Nederlandse regisseur Lodewijk Crijns maakte midden jaren negentig naam met de korte film Kutzooi! en de fake-documentaire Lap rouge. Daarna volgden speelfilms als Jezus is een Palestijn, Met grote blijdschap en Loverboy.

Miss Marokko
Het scenario voor de Telefilm Hitte/Harara schreef Crijns samen met schrijfster Rosan Dieho. De hoofdrollen worden gespeeld door actrice Bracha van Doesburgh (Het schnitzelparadijs) en Nabila Marhaben, Miss Marokko Nederland 2006.

Reageren