Hockeyster Minke is klaar voor de Spelen

Minke Booij (31) is de captain van het Nederlandse dameshockeyteam. Op dit moment zit ze in Peking voor de Olympische Spelen. Televizier.nl had een exclusief interview met haar.

Je bent uitgeroepen tot de beste speler ter wereld. Wat is je kracht?

"Het instinct om een bal af te pakken en onverzettelijk in een wedstrijd te staan. Dat heb ik van jongs af aan gehad. Ik ben niet geboren met een heel groot talent. Mijn broer, die ook heel goed kan hockeyen, daar zag je het meteen aan. Vanaf dat ie kon lopen ging hij er al met de bal en stick vandoor op een motorisch goede manier. Dat had ik helemaal niet. Ik moest nog leren hockeyen.”"

Mag je als topsporter wel eens lekker uit eten gaan?

"Dat vragen mensen altijd: ‘mag dat wel’? We hebben constant fittesten en vetmetingen. Als ik een keer uit eten ga, geniet ik ervan. Maar dan weet ik wel dat ik de volgende dag even moet opletten. Maar het is niet zo dat ik op een heel strak dieet zit en dat ik nooit een gebakje mag. Ik eet best wel eens frites en ik drink best wel eens een wijntje. Zo streng is het niet. Maar je mag niet te zwaar worden."

Hebben jullie je speciaal voorbereid op het klimaat in Peking?


"We zijn er vorig jaar al geweest, toen hebben we alles getest. We zullen vooral last krijgen van de vochtigheid en smog. Smog kan astmatische problemen of hyperventilatie veroorzaken. Daar heb ik gelukkig geen last van gehad. Ook hebben we geëxperimenteerd met koelvestjes tegen de warmte om tijdens de wedstrijd af te koelen. We zijn hartstikke goed voorbereid, niets is aan het toeval overgelaten"

Reageren